Білорусь призупинила імпорт української сільгосптехніки для сівби (Агроновини)

За оперативною інформацією Білорусь запровадила режим індивідуального ліцензування на імпорт низки українських товарів.

Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

До списку потрапили:

* кондитерські вироби;

* шоколад;

* соки;

* пиво;

* плити ДСП і ДВП;

* шпалери;

* туалетний папір і упаковка;

* цегла, керамічна плитка;

* скляні ампули;

* сільгосптехніка для сіяння;

* пральні машини та меблі.

Це рішення затверджене постановою Ради міністрів Білорусі від 26 травня.

Рішення набере чинності через 10 днів після публікації і розраховане на 6 місяців.

- Такі дії є необґрунтованими та дискримінаційними. Режим індивідуального ліцензування означає ручне управління ввезенням української продукції до Білорусі. Уряд проводить консультації з виробниками щодо усунення негативних наслідків дискримінаційних дій уряду Білорусі, — зазначили у пресслужбі Мінекономіки.

Джерело: kurkul.com

 

Фермер розповів про переваги вирощування смородини

У ФГ «Мрачковські» з Хмельниччини на 30 га вирощують смородину. Невдовзі плантації планують збільшити й насадженнями порічки. Повідомляє jagodnik.info.

Як зазначається, керівник господарства В’ячеслав Мрачківський взявся відродити незаслужено втрачену популярність смородини.

- Обмірковуючи, яку культуру вирощувати, свій вибір на смородині ми зупинили тому, що це досить цікава і популярна ягода. До того ж її вирощувати вигідно та дешевше, якщо порівнювати зі створенням яблуневого чи іншого фруктового саду. Ще одним важливим фактором стало й те, що смородина набагато простіша в обробітку, а її врожай збирати легше,розповів В’ячеслав Мрачківський.

Обираючи сортовий склад майбутньої плантації, у ФГ «Мрачковські» зупинилися на сортах української селекції Ювілейна Копаня, Вернісаж і Софіївська. Також посадили сорт польської селекції Тібен, але через певні причини його довелося викорчувати. Усі саджанці власник господарства купував у польських плодорозсадниках, які мають ліцензію і гарну репутацію. Тепер же садивний матеріал у господарстві вирощують самотужки.

- Що цікаво, польські фермери, які займаються смородиною, вирощують у себе сорти лише української селекції. І вони визнають: саме наші сорти на 100% працюють на ягідника. Особисто для мене не існує кращого сорту смородини за Ювілейну Копаня, яка має великі й солодкі ягоди, — розповів садівник.

Джерело: kurkul.com

агросмородинаімпортфермерсільгосптехнікаБілорусь