Чи отримують керівники прокуратур Тернопільщини пенсію по інвалідності: пресслужба прокоментувала всі закиди

Останнім часом в Україні не вщухають скандали навколо керівників МСЕК і прокуратур

У зв'язку з інформацією про можливе незаконне оформлення інвалідності прокурорами в Хмельницькій області у всіх прокуратурах України проводяться перевірки. Це стосується й Тернопільщини, де спростували чутки про отримання пенсій за інвалідністю серед керівного складу. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

З огляду на широкий резонанс у медіа та численні публікації у соцмережах щодо пенсійних виплат керівника Тернопільської обласної прокуратури та керівників Тернопільської й Кременецької окружних прокуратур, повідомляємо, що керівник обласної прокуратури Андрій Миколайчук не має і ніколи не мав групи інвалідності. Він, як і керівники зазначених окружних прокуратур, дійсно отримує пенсію за вислугою років, відповідно до чинного законодавства, а не по інвалідності, як повідомляють ЗМІ, - йдеться у повідомленні прокуратури.

На сьогодні жоден з керівників шести окружних прокуратур Тернопільщини та керівник Тернопільської обласної прокуратури не отримують і раніше не отримували пенсію по інвалідності.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський повідомив про засідання РНБО щодо ситуації з МСЕК і зловживаннями посадовців із отриманням інвалідності.

Він заявив про «багато фактів порушень та очевидно фальшивих інвалідностей посадовців» і низку рішень щодо цього, які визначила РНБО.

22 жовтня стало відомо, що Генпрокурор України подав заяву на звільнення після скандалів з МСЕК.

Нагадаємо, що в керівниці Хмельницького обласного МСЕК Тетяни Крупи в робочому кабінеті було виявлено 100 тисяч доларів США, медичні документи з ознаками підроблення, а також списки “ухилянтів” із прізвищами та фіктивними діагнозами.

16 жовтня головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов написав, що у Хмельницькій області 49 прокурорів, ймовірно, отримали інвалідність другої групи за рішенням голови обласного центру медико-соціальної експертизи Тетяни Крупи, яка перебуває під слідством.

21 жовтня стало відомо про обшуки у ще однієї керівниці МСЕК - з Миколаївської області. У посадовиці знайшли 450 тис. доларів і російський паспорт сина.

Фото Терену

 

прокуратурапенсіярезонанс