Чотирнадцята професійна проща освітян відбулася на Тернопільщині

На прощу зібрались понад три тисячі освітян

Понад три тисячі освітян з різних куточків України зібрались 28 вересня на XIV професійну прощу у Зарваниці. Основною темою цьогорічного паломництва було гасло: «Надія, яка не згасає – Надія в Бозі». Про це повідомили у пресслужбі МДЦ «Зарваниця»

У паломництві взяли участь педагоги, керівники закладів освіти, різних рівнів, керівники органів управління освітою, батьки та школярі, науково-педагогічні працівники закладів вищої освіти.

Божественну Літургію очолив Архієпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Кир Василій Семенюк у співслужінні з Головою Патріаршої комісії з питань освіти і виховання о. Петром Майбою, Головами єпархіальних комісій, ректором Тернопільської вищої духовної семінарії о. Іваном Римаром та багатьма священнослужителями.

Вчитель – це не тільки той, хто допомагає здобути знання дитині, а особливо той, хто вчить її жити власним прикладом та ставленням до життя. Хто допомагає здобути досвід цінностей, хто вказує на шлях та супроводжує в ньому, щоб дитина могла зростати у своєму покликанні та проживши гідно своє земне життя осягнула повноти життя у Господі – наголосив митрополит.

Після Літургії відбулось водосвяття і Хресна Дорога. Опісля відбулась молитва в українському Єрусалимі за перемогу України і благословенний мир.

Наша молитва – це спільна підтримка один одного. У цей нелегкий для нас час кожен, хто наслідує Великого Вчителя повинен усвідомлювати, що в Ньому наша надія, наше Життя, і що через нас Він має можливість зігріти Надією всіх тих, для кого ми живемо та з ким працюємо. Маємо бути для них виразом Божої Надії, яка перш за все осягнула нас через нашу єдність з Господом і яка через нас має можливість осягнути інших – зауважив о. Петро Майба.

Фото: пресслужба МДЦ “Зарваниця”

Читайте також: У Зарваниці відбулася щорічна проща рятувальників

ПрощаЗарваниці