Чи хоче молодь Тернополя святкувати Різдво з усім світом? (відео, фото)

Ідею про перехід на Григоріанський календар, за яким Різдво святкують 25 грудня, продовжують обговорювати серед релігійних лідерів та громад. Чи варто святкувати Різдво перед Новим роком  ми запитали у тернополян.

Віктор Тимчишин, студент:

unnamed-14

- Перед Новим роком - це не та атмосфера. Адже потрібно вирішити усі справи до Нового року. А тоді вже  можна і святкувати.

Ніка Котвінська, економіст:

unnamed-15

Може і варто перенести, бо всі святкують новорічні корпоративи під час посту. Але з  іншого боку - нам є що змінювати в цій країні і без цього.

Юрій Мельничук, педагог:

unnamed-16

Я якось звик традиційно святкувати Різдво і трохи насторожено ставлюсь до змін. Проте, якщо ця ідея допоможе об'єднати мирян, то готовий пристати на такі зміни.

Діана Гетун, підприємець:

unnamed-17

Як на мене, неважливо, коли ми будемо святкувати Різдво - чи 25 грудня, чи 7 січня. Головне, щоб ми розуміли суть цього дня і прославляти святкуванням Ісуса Христа.

Іван Онисько, мандрівник:

unnamed-18

Чим більше свят, тим ліпше. Нехай буде і 25 грудня, і 7 січня. Такий от компроміс. Кожен обиратиме, коли йому до вподоби святкувати.

Світлана Поліщук, педагог:

unnamed-19

Було б непогано, якби перенесли. Спершу Різдво, а потім Новий рік. Але має бути і щось суто наше, українське. Це традиція, до якої вже звикли. У будь-якому випадку, дата святкування не несе якогось великого значення.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=uoGUrXD9HVk&feature=share[/embed]

За результатами опитування в соц-мережах:

- 44% не хочуть нічого змінювати,

- 26 % вважають, що святкувати потрібно 25 грудня,

- 16% не проти перенесення, але хочуть також залишити 7 січня,

- 14% обрало варіант – «все рівно».

Фото з відкритих джерел

 
ВідеоТернопільтернополянидумкаРіздво