Де почали вирощувати унікальну пшеницю? (Агро-новини)

Американські фермери почали вирощувати сорт пшениці з високим вмістом клітковини. Цей сорт вивели австралійські вчені.

Про це повідомляє zerno-ua.com.

Новий сорт містить у 10 разів більше стійкого крохмалю, ніж звичайна пшениця.

Пшениця з високим вмістом клітковини виникла завдяки зусиллям вчених із Державного об’єднання наукових і прикладних досліджень (CSIRO) в Австралії та компанії Limagrain Ciriales Ingridients у Франції.

0303

Новий сорт містить близько 85% амілози (один із основних полісахаридів, що є складовою крохмалю). У звичайній пшениці вміст амілози — 20 – 30 %.

Борошномельна компанія Bay State Milling (США) уклала контракт з фермерами, які виростять 1 тис. акрів нового сорту пшениці.

Кількість виробників органіки за 6 років зросла на 96 %

В Україні є 305 сертифікованих виробників органіки. У порівнянні з 2011 р. ці показники зросли на 96 %. Про це повідомив прес-офіс Агропорт.

«Звичайно, динаміка експорту «органіки» з України показує зростання, але імпортери все частіше наголошують, що експортують ті ж самі компанії, що були на ринку 2 роки тому, новачки ж поки що «пасуть задніх»... Це стосується стосується невеликих органічних виробників, для яких питання збуту сьогодні є найболючішим. Оскільки на внутрішньому ринку попит на сертифіковану продукцію ще не достатньо сформованиий, збут продукції за кордон все ж залишається в пріоритеті», — відзначила експерт з органічного експорту та налагодження торговельних зв’язків та співзасновник проекту Agroportex Марія Махновець.

0301

Білоруський експерт наполягає на радикальній обрізці кущів лохини

Учасники Міжнародної науково-практичної конференції «Технології та інновації: ягідництво й переробка» в рамках бізнес-туру відвідали лабораторії in vitro та розсадництва компанії «Долина Агро». Крім того, побували на лохинових плантаціях, повідомляє прес служба організаторів конференції.

Головною родзинкою бізнес-туру став майстер-клас Олександра Березіна (ФГ «Берклі», Республіка Білорусь) із зимової обрізки лохини. Фахівець є прихильником кардинальних методів обрізки, при яких без жалю забираються всі пагони, які не в змозі дати якісний урожай

Незважаючи на те, що методи обрізки, продемонстровані Олександром Березіним, багатьом здаються занадто радикальними, їх результати виправдовують себе. Це підтверджує власне господарство білоруського експерта, та господарство «Долина Агро», куди його запрошували не один раз.

0302

«Так, кожна обрізана гілка — це мінус частина врожаю. Але, якщо робити акцент на якості ягоди, її розмірі й товарному вигляді, то ми не можемо дозволити собі шкодувати кущ. Забираються всі слабкі пагони, які ростуть близько до ґрунту або один до одного, пересічні і хворі гілки. Оптимальна форма куща — «букет», при якому 2–3 нижніх основних пагона розгалужуються догори, утворюючи потужну й сильну рослину», — розповідає Олександр Березін.

полепшеницязерновіСШААвстраліялохиназернобобові