Де удвічі зросте рентабельність виробництва? (Агро-новини)

Прогнозована рентабельність виробництва тваринницької продукції 2017 р. — на рівні 14,6%, що вдвічі більше, ніж у 2016 р. — 7,7%.

Про це йдеться в матеріалі директора Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», академіка НААН Юрія Лупенка на сайті інституту.

На думку вченого, цього року прибутковим буде виробництво великої рогатої худоби, свинини, птиці й молока. Уперше за часів незалежності України виробництво м’яса великої рогатої худоби стане рентабельним. Внаслідок різкого зростання цін на внутрішньому ринку його рентабельність у 2017 р. може скласти 6,7% проти -24,8% у 2016 р.

Прогнозується збереження тенденції зростання прибутковості виробництва м’яса птиці (без промислової переробки). Його рентабельність зросте майже в 3,5 рази — 17,3% проти 5,0% торік.

Рентабельність свинини, виробництво якої торік було збитковим (-4,5%), у 2017 р. складе 13,4%, це на 12,7% більше показника 2016 р.

0801

Рентабельність виробництва молока збільшиться до 20,6% проти 18,2% минулого року.

Виробництво яєць у 2017 р. стане збитковим унаслідок зростання їх собівартості на 20% при зменшенні на 2,1% ціни реалізації. Це перший випадок із 2006 р. (рентабельність -6,8%), коли рентабельність цього виду тваринницької продукції буде збиткова — 13,2%.

Виробництво м’яса овець та кіз стане менш збитковим. Рентабельність складе -23,8% проти -35,2% 2016 р.

Рентабельність виробництва вовни зменшиться з -31,8% минулого року до -44,5% 2017 р.

Український земельний кадастр — кращий в світі, стверджують чиновники

У Держгеокадастрі стверджують, що світовий банк визнав український земельний кадастр одним із найдосконаліших в світі. Про де йдеться на сайті установи.

При цьому чиновники посилаються на відео, розміщене на сайті Світового банку,  де сказано, цитуємо:

«Єдиний електронний земельний кадастр був створений відповідно до найкращих світових стандартів».

0802

Крім того, за інформацією на відео, новий кадастр зменшить вартість реєстрації земельних ділянок  на 2/3 завдяки скороченню часу реєстрації та зменшення масштабів корупції. Час реєстрації скоротиться із декількох днів до 21 хвилини в середньому та буде проводитися протягом одного візиту до центру реєстрації.

В Україні відкриють біотехнологічний агроіндустріальний парк  

У 2018 р корпорація UKRAVIT відкриє біотехнологічний агроіндустріальний парк. Про це повідомив власник групи компаній UKRAVIT Віталій Ільченко під час прес-конференції. Об’єкт планують побудувати в м Черкаси, повідомляє latifundist.com.

«Це буде дуже великий проект, територія займатиме майже 50 га. Його реалізація, я думаю, буде поетапна. Зараз ведемо переговори з міжнародними фінансовими організаціями, тому що в Україні такі інвестиції зараз дуже важко знайти на це виробництво», — розповів Віталій Ільченко.

0803

Також він додав, що на виробництві буде глибинна переробка сільськогосподарської продукції, тобто синтез діючих речовин.

«Ми хочемо зараз перейти від імпорту діючих речовин, які ми використовуємо у своїй технології виробництва, на випуск власних. Таким чином, збільшити нашу конкурентну перевагу серед інших компаній, які в основному імпортують засоби захисту рослин», — підсумував власник групи компаній UKRAVIT.

тваринництворентабельністьземельний кадастрагропарк