Діти з Тернополя власноруч виготовляють стрітенські свічки

 В понеділок, 15 лютого, християни святкуватимуть Стрітення Господнє, а опісля Служби Божої в церквах освячуватимуть свічки. В недільній школі, яка діє при храмі Святого Духа УПЦ КП, що в Гаях Гречинських, діти власноруч виготовляють стрітенські атрибути. Придбати їх можуть всі бажаючі.

Настоятель храму Святого Духа отець Василь Мокрицький розповів, що ідея виникла в його дружини Зіни і спочатку подружжя спробувало втілити її разом з дітьми. «Оскільки я опікуюся ще парафією Св. єв. Івана Богослова, що на вулиці Леся Курбаса,6а, то діти в недільній школі є і з Гаїв Гречинських, і з вулиці Курбаса. В недільній школі ми не тільки вчимо Божу науку, але дуже часто робимо якісь вироби своїми руками, - розповів отець Василь. - Воскові свічки ми пробували робити вдома зі своїми дітьми минулого року напередодні свята Стрітення, а цього року вирішили поділитися досвідом з дітьми з недільної школи».

Сировину для свічок збирали з миру по нитці. «Натуральний бджолиний віск допоміг роздобути мій рідний брат Михайло, що проживає у селі біля Збаража. Якось у розмові зі своїм другом-пасічником, брат розповів про нашу недільну школу і той пожертвував нам брилу воску, вагою приблизно 3-4 кілограми, - поділився з «Тереном» отець Василь. - А ще ми з сином Миколою маємо свою невеличку пасіку з якої отримали трішки свого воску. Форми та приспособи для розтоплення воску придумав сам».

40-сантиметрові свічки, діаметром 16 міліметрів, з натурального бджолиного воску, виготовлені дитячими руками вже знаходять своїх власників, але здебільшого серед друзів і знайомих. Тому кожен, хто хоче отримати стрітенську свічку, зроблену власноруч, а заодно і допомогти недільній школі при парафії Святого Духа, може придбати свічку, зателефонувавши за номерами (067) 993 24 73, (095) 036 67 04.

Соломія ШАЛАЙ

Фото Василя Мокрицького