Другий за довжиною шляхопровід на Тернопільщині повністю оновили (фото)

Провели випробування на міцність та повністю відкрили для транспорту шляхопровід на Обході Тернополя

Повноцінний рух транспорту через другий за довжиною шляхопровід у Тернопільській області біля Великого Глибочка відновлено. На новий асфальтобетон вже нанесли дорожню розмітку. Про це розповіли на сторінці Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Тернопільській області у фейсбуці.

Напередодні відкриття споруди фахівці ДП “ДерждорНДІ” інфраструктури перевірила якість та надійність відремонтованої споруди.  За допомогою спеціальних датчиків вони визначили реакцію шляхопроводу на статичне та динамічне навантаження від 4 вантажівок.

Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Тернопільській області, розуміючи важливість повноцінного проїзду через шляхопровід, відкрила рух після успішних випробувань. Зазначимо, що основні ремонтні роботи завершено, однак під шляхопроводом підрядна організація продовжує працювати, - йдеться у повідомленні відомства.

109-метровий шляхопровід через залізницю є складовою єдиної державної дороги в об’їзд обласного центру Р-41 Обхід Тернополя. Він був збудований 1980 року і за десятиліття став обмежено придатним для експлуатації.

Під час повномасштабної війни кількість транзитного транспорту на Р-41 значно зросла, а відповідно навантаження на шляхопровід. Через загрозу руйнування споруди на стратегічній дорозі та ймовірність паралічу і автомобільного, і залізничного руху, Уряд спрямував гроші на його невідкладний ремонт. Джерелом фінансування став залишок виділених у 2022 році Європейським інвестиційним банком коштів.

Фото зі сторінки Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Тернопільській області у фейсбуці

ремонтшляхопровід