Двох жителів Тернопільщини засудили за крадіжку

Двоє раніше судимих жителів Чортківського району домовились обікрасти будинок мешканки сусіднього села

За крадіжку чужого майна двох жителів Чортківщини засудили до трьох та чотирьох з половиною років позбавлення волі. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

За публічного обвинувачення прокурора Чортківської окружної прокуратури, вироком районного суду двох місцевих жителів визнано винними у таємному викраденні чужого майна, поєднаного з проникненням у приміщення, за попередньою змовою групою осіб та призначено їм покарання у виді 3 та 4 років 6 місяців позбавлення волі (частина 3 статті 185 Кримінального кодексу України).

Обвинувач довів у суді, що двоє раніше судимих жителів Чортківського району домовились обікрасти будинок мешканки сусіднього села за її відсутності. Дочекавшись, коли господиня поїде до родичів, злодії, шляхом віджиму металопластикового вікна, проникли у приміщення будинку потерпілої та викрали ювелірні вироби вартістю 14 тис грн, – йдеться в повідомленні.

Враховуючи небажання раніше судимих за крадіжки жителів Чортківщини стати на шлях виправлення, суд погодився із позицією прокурора і призначив їм покарання у виді реального позбавлення волі. Вирок ще не набрав законної сили.

Фото з відкритих джерел

судкрадіжкапрокуратура