Етно-фестиваль поєднав "Жартівників" із "Пшеничним перевеслом"

На Всеукраїнський фестиваль "Етно-фест у Тернополі" завітав гурт "Жартівники" із села Павлівки Мар'їнського району Донецької області. Учасники гурту, здебільшого жінки, співають в основному веселі пісні. На думку керівника Віри Бєлої, люди мають нести у світ позитив, а не сум.

Цьому колективу вже 27 років. За цей час гурт встиг побувати на гастролях у Львові, Полтаві, Молдавії. У своєму рідному районі вони надзвичайно популярні, їх всі знають і шанують. Дякуючи Богу, їхнє село війна ще не зачепила. Від Мар'їнки звідти - 26 кілометрів, і насправді це зовсім мало. Щодня доводиться перебувати у напруженні. 

Донеччани разом із луганчанами побували на Борщівщині. Вони вражені, як тепло і щиро їх зустріли у нашому краї. А ще їх здивувала довколишня природа. "У нас немає стільки зелених насаджень, як у вас. Ми ніби у казці побували", - діляться побаченим гості.

Під час репетиції до "Жартівників" підійшли учасники тернопільського гурту "Пшеничне перевесло". Знайомство відбулось за лічені хвилини, і всі разом почали співати українські пісні.

До слова: гості зі Сходу привезли мапу України, яку прикріпили праворуч від сцени. На ній - відбитки долоньок дітей, які хочуть миру, підписи за єдину Україну, за мир в нашій державі. Їх дуже багато.

Валентина СЕМЕНЯК

Фото автора 

Фотофакт