Садівник з Тернопільщини вирощує оригінальну тибетську малину «мяу-мяу»

Такі ягоди використовують для оформлення тортів, а кущі підходять для ландшафтного дизайну

У селян — гарячий період збору урожаю малини. Роботи біля цих ягід багато, а от платять за них мало. Втім, є і хвилини радості. Садівник з Тернопільщини Степан Вивірка отримує естетичну насолоду від напівдекоративного сорту малини, яку вирощує біля хати. Вона призначена не стільки для продажу — для оформлення домашніх десертів. Про це пише «Високий замок».

Від тибетської малини “мяу-мяу” годі відірвати очей. Фото Степана ВИВІРКИ

Ця низькоросла малина із колючими стеблами називається тибетська «мяу-мяу». Три роки тому господарі придбали її через Інтернет. Плодоноситиме аж до початку зими. Якщо параметри звичайної, ремонтантної ягоди-малини — 1,5 см на 2 см, то тибетської - вигідно відрізняються. Такі собі невеличкі полуницеподібні м’ячики діаметром 4 см з дрібненькими зернами. Смакові якості дещо поступаються традиційній лісовій чи промисловій малині, зате зовнішнім виглядом «мяу-мяу» перевершує конкуренток. Кондитери із задоволенням прикрашають нею торти.

Тибетську малину використовують і для ландшафтного дизайну. Наступного року садівник Степан планує «збудувати» з неї декоративну огорожу біля дороги.

Фото Степана Вивірки

фермермалина