Громада на Тернопільщині має відшкодувати збитки за незаконну рубку дерев

На місці події встановлено, що дерева зрізані цьогоріч, адже пні свіжі

Черговий факт незаконної рубки дерев виявили спеціалісти екоінспекції спільно з працівниками Південно-Західним міжрегіональним управлінням ЛМГ під час планової перевірки Іване-Пустенської сільської ради. Зокрема, в лісовому урочищі «Дубина», яке перебуває у землях запасу сільської ради, поблизу села Залісся вирубали 16 дерев різних порід. Про це повідомили у Державній екологічній інспекції області.

На місці події встановлено, що дерева зрізані цьогоріч, адже пні свіжі, біля яких наявні порубкові залишки. Також в лісовому урочищі зафіксовані сліди проїзду вантажної техніки.

Розмір шкоди, заподіяної лісу внаслідок незаконного вирубування дерев становить 42 930 грн.

​​​У Лісовому кодексі України йдеться, що, якщо винних з’ясувати не вдалося, збитки відшкодовує орган місцевого самоврядування, у підпорядкування якого розташований ліс. Тож Іване-Пустенській сільській раді пред’явлено претензію на вищезазначену суму для добровільного відшкодування збитків, завданих лісу.​

Вкотре нагадуємо, що згідно ст. 33 цього кодексу, до обов’язків виконавчих органів сільських, селищних, міських рад також належить забезпечення охорони, захисту, дотримання правил і норм використання лісових ресурсів у межах лісів комунальної власності, – йдеться в повідомленні.

Фото Державної екологічної інспекції у Тернопільській області

штрафгромададеревапорізка