Хотів «домовитися» з поліцейськими: на Тернопільщині нетверезий водій пропонував шість тисяч гривень за нескладання на нього протоколу

Тепер окрім адміністративної, чоловікові загрожує ще й кримінальна відповідальність

6000 гривень за нескладання адміністративного протоколу: у Кременці поліцейські викрили водія-порушника. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Патрулюючи містом, правоохоронці зупинили водія за порушення правил дорожнього руху. За кермом перебував 30-річний житель Кременецької громади. Під час спілкування з чоловіком інспектори помітили, що він нетверезий й запропонували пройти тест за допомогою приладу «Драгер». Результат виявився позитивний.

Під час складання штрафу водій спробував «домовитися» з правоохоронцями та запропонував їм 6000 гривень хабаря. Тому за цим фактом слідчі розпочали кримінальне провадження. Чоловіку загрожує до 4 років позбавлення волі.

Окрім того, на водія поліцейські склали протокол про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 130 (Керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного сп’яніння) та винесли постанову відповідно до ч. 1 ст. 121 (Порушення правил керування або експлуатації транспортного засобу) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Кременецьхабарпʼяний водій