Хто представлятиме Україну на Дитячому Євробаченні-2024 в Мадриді

У фіналі пісенного конкурсу брала участь і співачка з Тернополя. Дівчина посіла 6 місце

Переможцем Національного відбору на Дитячий пісенний конкурс Євробачення – 2024 став Артем Котенко з піснею «ДІМ». Про це пише Суспільне.

Фінал Нацвідбору відбувся 22 вересня у форматі онлайн-концерту на телеканалі Суспільне Культура. 

Ведучими шоу стали співачка Анна Трінчер, офіційний коментатор Пісенного конкурсу в Україні Тімур Мірошниченко та ведуча відеоблогу «Євробачення Україна» Анна Тульєва.

З-поміж шістки фіналістів за результатами глядацького голосування та оцінювання журі визначили переможця, який отримав від журі 5 балів, а від глядачів — 6 балів. Перемогу здобув Артем Котенко, оскільки, за правилами Пісенного конкурсу Дитячого (і дорослого) Євробачення, якщо учасники отримують однакову кількість балів, то визначальною є оцінка глядацького голосування.

Загалом під час глядацького голосування було віддано понад 35 тис. 501 голос.

Глядацьке онлайн-голосування проходило у застосунку Дія у два етапи відповідно до практики міжнародного пісенного конкурсу: за два дні до фіналу Національного відбору та під час трансляції.

До складу журі входили учасник і саунд-продюсер гурту TVORCHI Андрій Гуцуляк, співачка й авторка пісень ROXOLANA, генеральний продюсер радіохолдингу «ТАВР Медіа» Віталій Дроздов. 

Фінальне шоу відкрив виступ переможниці Нацвідбору-2023 Анастасії Димид. У фіналі Jerry Heil вийшла на сцену Національного відбору із піснею #AllEyesOnKids. Музична продюсерка Національного відбору Світлана Тарабарова виступила зі спільним номером разом з усіма фіналістами. 

Зіркові виступи також прозвучали від ROXOLANA, гурту TVORCHI та Анни Трінчер.

До фіналу Національного відбору на Дитяче Євробачення – 2024 потрапили Ілля Коновченко, Анастасія Бєлібова, Вероніка Коган, Злата Іванів, Артем Котенко та Ангеліна Глогусь з Тернополя.

Дванадцятирічна Ангеліна родом із Тернополя. Вона навчається у Тернопільській загальноосвітній школі та відвідує музичну академію, де вчиться грі на фортепіано. Найбільше Ангеліна любить музику і присвячує їй весь свій вільний час. У конкурсі дівчинка зайняла 6 місце.

Зазначимо, цьогоріч Дитяче Євробачення вперше в історії пройде в Іспанії. Фінал 22-го Дитячого пісенного конкурсу Євробачення, в якому змагатимуться представники з 17 країн, відбудеться 16 листопада на арені Caja Mágica в Мадриді. Цей рік стане рекордним за кількістю учасників з 2021 року. 

Фото та відео Суспільного

КонкурсмузикаДитяче Євробачення