Євген Клопотенко підказав, що можна готувати, коли немає світла
Відомий ресторатор та блогер поділився корисними секретами на випадок, коли зникне світло
Популярний український кулінар, шоумен і блогер Євген Клопотенко, який був переможцем одного із сезонів шоу «Майстер Шеф», завжди в тренді та ділиться сезонною кулінарною інформацією. Так, цього разу ресторатор торкнувся актуальної нині теми відключень світла і того, що можна готувати в таких умовах.
У своєму дописі Євген повідомив, що кускус та гречку не треба варити. За словами кулінара, ці продукти вже готові до вживання, варто просто залити окропом або бульйоном, а гречку взагалі можна заливати холодною рідиною.
8 рецептів страв від Євгена Клопотенка, які можна приготувати за відсутності електроенергії
ЗАКУСКА З СИРОМ ФЕТА
Подбайте про те, щоб сир фета завжди був вдома про запас. Він ідеально поєднується з безліччю різноманітних овочів та з зеленню. За нашим рецептом закуску з сиром фета, оливковою олією та соком лимона можна приготувати буквально за хвилину. Тому, якщо ви прийдете додому, а світла не має, то не залишитися голодними – приготуйте нашвидкуруч смачну страву, та намазуйте її на шматочок улюбленого свіжого хліба.
САЛАТ КОУЛ СЛОУ
Салат Коул Слоу – дивовижний! В ньому лише білокачанна капуста, свіжа морква та заправка на основі сметани. Але, повірте, смак перевершить усі ваші сподівання. Єдине, що знадобиться – це запастися особливою терткою. Всі овочі, а їх, нагадаємо, у салаті всього два, мають бути нарізані однаковими тоненькими смужками. У цьому секрет смаку цієї простої страви.
КЛАБ-САНДВІЧ З ШИНКОЮ ТА СОЛЕНИМИ ОГІРКАМИ
Ми впевнені, що клаб-сандвіч може замінити повноцінний прийом їжі. В його класичному варіанті всі інгредієнти знаходяться між трьома скибочками хліба! Наш рецепт клаб-сандвіча з шинкою та соленими огірками смачний та в міру поживний. Однак ваша фантазія може не обмежуватися. Додавайте начинки до вашого смаку або те, що можна тримати в запасі. Про всяк випадок у холодильнику тримайте хліб для тостів, відварені в круту яйця, шматочки заздалегідь підсмаженої курки чи консервований тунець і майонез. Голодними точно не залишитеся.
САЛЬСА С АВОКАДО
Зі свіжих овочів виходить смачна та ароматна мексиканська сальса. Інгредієнти для неї можна придбати у сусідньому супермаркеті чи на ринку. Якнайкраще сальса з авокадо підходить для споживання на вечерю, бо страва ця легка та проста. Знадобиться спілий авокадо, томати чері, перець чилі, цибуля, зелень кінзи та сік лайма. Але, зауважимо, що готувати сальсу варто на один прийом їжі, бо страва згодом потече і стане не такою смачною.