Із полону повернули ще 95 українських захисників (фото, відео)

Чимало звільнених мають серйозні захворювання та наслідки тяжких поранень

95 українських військових повернулися з російського полону 18 жовтня. Про це повідомили в Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими.

Як повідомляють у пресслужбі обласної військової адміністрації, серед них – бійці з Тернопільщини.

Це вже 58-й обмін військовополоненими.

Особливість цього обміну в тому, що додому повертаються чимало українців, які отримали так звані «вироки» судової системи країни-агресорки та були «засуджені»: 28 – до тривалих термінів, а 20 – до довічного ув’язнення за захист власної землі від агресора, – йдеться в повідомленні.

Серед звільнених – 69 солдатів та сержантів та 26 офіцерів. Це: нацгвардійці, військові моряки, воїни ЗСУ, прикордонники та представники інших підрозділів Сил безпеки та оборони.

Чимало звільнених мають серйозні захворювання та наслідки тяжких поранень, а також втрату ваги через катування та недостатнє харчування.

Як повідомили у російському міноборони, українська сторона передала РФ 95 російських військовополонених у межах обміну 18 жовтня. Після обміну вони знаходяться на території Білорусі, де їм надається «медична та психологічна допомога».

Також 18 жовтня в Україну повернули тіла 501 загиблого українського військового.

Нагадаємо, останній обмін військовополоненими між Україною та рф відбувся 14 вересня. Тоді Україна повернула 103 полонених, з них 23 азовців, серед них – двоє жителів Тернопільщини.

Фото, відео Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими та з допису Тернопільської ОВА

поверненняполонзахисник