«Книга – це ліки для письменника», - Олександр Вільчинський

1 березня у книгарні «Є» відбулась зустріч з відомим тернопільським письменником та журналістом, дворазовим лауреатом конкурсу «Коронація слова» та автором концепції «Тернопільська альтернатива», Олександром Вільчинським .

Якщо говорити про його життя, то можна з впевненістю сказати, що Олександр Казимирович - дуже багатогранна особистість. На початку свого шляху він працював журналістом в Одесі, потім переїхав у Тернопіль. Майже 8 років обіймав посаду головного редактора міської газети «Тернопіль вечірній». Був депутатом Тернопільської міської ради двох скликань поспіль, а також — прес-секретарем, працівником обласного центру зайнятості, шеф-редактором видавництва, заступником головного редактора журналу «Книжник-review» (м. Київ).
Зараз же працює викладачем на кафедрі журналістики Тернопільського національного педагогічного університету ім. В. Гнатюка і веде авторську колонку в газеті «20 хвилин».

Щодо творчості, то Олександр Вільчинський - автор оповідань та повістей «Що скаже батько», «Дежавю. Спроба повернення», романів «Неврахована жертва», «Суто літературне вбивство», «Останній герой», «Віагра для мера» та антиутопії «Льодовик».

Що найцікавіше, роман «Суто літературне вбивство» — лауреат «Коронації слова — 2002», за роман «Останній герой» отримав гран-прі та першу премію «Коронації слова — 2003», то ж Олександр Казимирович чи не єдиний тернопільський письменник, що виграв вищезгаданий конкурс.

Також, Олександр Вільчинський – автор концепції «Тернопільська альтернатива», де означує літературний феномен, що склався на рубежі 2000-х років на Тернопільщині.

Цікавим фактом виявилось те, що митець має причетність до створення літературного гурту «Західний вітер» .

Пан Олександр поділився з шанувальниками своїм досвідом депутатства, а також пояснив причини написання книги «Віагра для мера».

Розповів Олександр Казимировим і про те, що скоро завітає до Шотландії.

Також Олександр Вільчинський розповів, що розпочав роботу над новим романом про дідуся, бабусю та їх внука, проте коли вийде книга наразі невідомо.

Даяна КОСТЕНЧУК

Фото автора

Фотофакт