Коли розпочнуться осінні канікули у школярів Тернополя і області

Осінні канікули у Тернополі триватимуть 9 днів включно з вихідними 

Тернопільські школярі невдовзі йдуть на осінні канікули. Триватимуть вони із 26 жовтня до 3 листопада. Про це повідомила Терену заступниця начальника міського управління і освіти Ірина Сум.

Зимові канікули цьогоріч триватимуть довше, додає вона. І розпочнуться вони раніше, ніж торік. 

Зимові канікули розпочинаються 27 грудня. Але враховуючи, що в нас є відпрацьовані суботи протягом вересня та жовтня, то канікули розпочнуться раніше — з 19 грудня і триватимуть до 12 січня, — каже Ірина Сум. 

Єдина навчальна установа у Тернополі, в якій відрізнятиметься розклад канікул — гімназія “Гармонія”. Це зумовлено тим, що заклад є структурним підрозділом Галицького фахового коледжу, який самостійно приймає рішення щодо канікул.

Щодо учнів Тернопільщини, то кожна територіальна громада індивідуально вирішує впроваджувати осінні канікули чи ні, зазначає  директорка Департаменту освіти і науки Тернопільської обласної військової адміністрації Ольга Хома.

Немає такої дати, з якої почнуться осінні канікули. У когось вони будуть, в когось їх перенесуть на зимові канікули, які будуть набагато довші. Кожна громада приймає рішення індивідуально, дивлячись, як їм краще, як зручніше. Найраніше осінні канікули в області розпочнуться з наступного тижня — 28 жовтня, — каже вона. 

Читайте також: Безкоштовне харчування для учнів 1-4 класів: що в тарілках тернопільських школярів (відео)

Фото з відкритих джерел

навчанняшколашколяріканікули