Крафтовим сироварам Тернопільщини варто дослухатися: як організувати популярні агротуристичні маршрути
Гадаємо, наступна інформація, передусім, зацікавить тих в Тернопільській області, хто виробляє продукцію із козиного молока.
Так ось, на Київщині можна відвідати кілька дивовижних локацій, де виготовляють найякісніші натуральні сири з козиного та коров’ячого молока.
Як повідомляється, на козиних фермах цікаво подивитись на тваринок, поринути у деталі справи сироварів та скуштувати найсмачніші сири.
- Одна з цікавіших подорожей — козина ферма Zinka, яка розташована у селі Усівка у Броварському районі. Сир «Гауда» тут незмінний фаворит. Сировари радять поєднувати молоду «Гауду» як з пікантними солоними соусами, так і з ягідними солодкими конфітюрами. Виробники з радістю діляться простими рецептами дуже смачних страв. Наприклад, за п’ять хвилин можна приготувати неймовірно корисний салат зі шматочками бринзи, свіжими овочами, додати оливок та заправити оливковою олією, - йдеться у повідомленні.
Тактильний та емоційний контакт з козами дозволяє позбутися напруги, поліпшити самопочуття та психологічний стан.
Козина ферма «Бабині кози», розташована у селі Галайки у Білоцерківському районі Київської області, пропонує відвідувачам дегустацію різних видів сирів з келихом вина, козотерапію та найпозитивнішу атмосферу поблизу річки Молочна. Тут цікаво відвідати не тільки ферму, а й сироварню. Локація підходить для екскурсій вихідного дня. Поруч з козиною фермою розташовані зоопарк «Золотий фазан», парки «Острів сакури» та «Олександрія», а також Жашківський конезавод. За бажанням ці місця можна об’єднати в один туристичний маршрут.
Сироварня «Сироман» розташована неподалік Києва, у селі Ясногородка. Вона відрізняється від попередніх тим, що тут виготовляють сири не тільки з козиного, а ще й коров’ячого молока за французькою технологію, але з українською душею.
Фото з допису