Крали пальне з тепловозів: поліцейські затримали групу працівників ДЕПО на Тернопільщині

Зловмисникам загрожує до восьми років ув'язнення

Поліцейські Тернопільщини затримали п'ятьох працівників локомотивного ДЕПО, яких викрили на крадіжці дизельного пального з тепловозів. У зловмисників вилучили майже 2600 літрів викраденого палива. Про це повідомили у Департаменті стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Серед затриманих – машиністи, їхні помічники та майстер цеху. Зловмисників викрили під час спроби зливу пального з тепловоза на одній із станцій у Чортківському районі, де у них вилучили 19 каністр із майже 600 літрами дизпалива.

Слідство встановило, що група організувала злив пального з локомотивів у визначених місцях, використовуючи знання розкладу руху потягів. Вони втручалися в паливну систему тепловоза, відкачували дизель у каністри та скидали їх під час руху, згодом перевозячи на місця зберігання. Далі пальне збували місцевим жителям, а отримані кошти розподіляли між учасниками схеми.

Під час проведення 19 обшуків у місцях зберігання пального, на території локомотивного ДЕПО та в помешканнях фігурантів, правоохоронці вилучили понад 2000 літрів дизельного палива, десятки порожніх каністр, засоби для зливу пального, гроші та «чорнові» записи.

Фото: Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України

За результатами розслідування двом машиністам, їхнім помічникам та майстру цеху повідомлено про підозру. Їм загрожує до восьми років ув'язнення, з позбавленням права обіймати певні посади на строк до трьох років та конфіскацією майна.

Фото: Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

 

 

крадіжкаДЕПО