Мариновані гриби, квашені помідори і навіть сливи: скільки коштують консервації на ринку у Тернополі 

У зимовий період особливо смакують квашені огірки та капуста, мариновані помідори та перець. Які ціни на ринку, дізнавались журналісти Терену

Консервовані огірки, помідори, перець, гриби і можна придбати на ринку у Тернополі. Продавці пропонують мариновані, солені, квашені овочі та фрукти в банках і на вагу. Які ціни, дізнавались журналісти Терену. 

Так, квашені помідори, яблука на вагу можна придбати по 50 гривень за кілограм. Огірки в середньому 130 грн, найдорожчий гострий перець – 200 гривень. Півлітрова банка квашених овочів обійдеться у 50-80 гривень.

Літрова банка квашеної капусти коштує 50 гривень. Також у продажу є морська капуста – 250 грн за кілограм. 

Один з продавців на ринку Володимир Підгурський займається квашенням вже понад 40 років. Це його родинна справа, адже до неї долучаються і діти, і внуки. Чоловік ділиться секретами смачних квашених овочів. Вартість будь-якого з квашень у нього 80 гривень за кілограм. 

Буряк квашений, крижавка квашена, ротунда, перець, зелені помідори, слива… Додаю спеції в пропорції: пахучий чорний перець, коріандр, гвоздика. Квашу в бочці. Дубова бочка об'ємом 500 літрів, але “засолки” 200 кілограм. Вода має бути проточна. Потім в холодний погріб, – каже Володимир Підгурський.

Також на прилавку у пана Володимира можна знайти мариновані гриби. Літрова банка міксу різних грибів 200 гривень, білих – 350.

У продажу на ринку є й мариновані овочі – огірки, помідори, перець , які готують з додаванням оцту. Такі консервації зазвичай продають у півлітрових банках, їх вартість в середньому 50-80 гривень. 

Тернополяни, з якими поспілкувалися журналісти Терену розповідають, що люблять і квашені, і мариновані овочі та фрукти. Однак рідко їх купують, адже зазвичай все готують самі.

Чоловік дуже любить соління. Ми купуємо десять кілограм капусти, квасимо, їмо. Це дуже корисно! Їдемо в село, в гості до сестри, маринуємо огірки, помідори і все, що тільки можна. Гриби закривали, все закривали, – розповідає тернополянка Надія.

Чоловік пані Надії Михайло додає, що найбільше любить маринований перець, і квашену капусту. 

Квашена капуста – номер один! – каже він. 

Тернополянка Олена каже, що цього року зробила менше заготовок на зиму.

 

Переважно мариную овочі. Огірки, помідори – це найулюбленіша закрутка, – говорить жінка.

 

Детальніше – на відео:

Читайте також: На тернопільському ринку дешевшають мандарини (відео)

Фото, відео Руслан Жиров