Міноборони пропонує ставати на військовий облік онлайн: чи потрібно буде проходити ВЛК

У Міністерстві оборони України розроблено законопроєкт, що дозволяє українцям призовного віку ставати на військовий облік онлайн за допомогою засобів електронної ідентифікації

Міністерство оборони України розробило законопроєкт, який дозволить українцям призовного віку ставати на військовий облік онлайн за допомогою засобів електронної ідентифікації. Відповідний законопроєкт схвалив Кабінет міністрів. Про це повідомили на сайті Міноборони. 

Реєструватися та уточнювати свої особисті дані українці зможуть через онлайн-сервіс «Електронний кабінет призовника, військовозобов’язаного та резервіста».

Крім того, законопроєкт передбачає скасування медичних оглядів під час постановки на облік, а також ліквідацію традиційних комісій. Замість цього люди, які здобувають вищу освіту, проходитимуть медичний огляд перед початком практичних занять базової військової підготовки.

Також у законопроєкті уточнюються положення щодо військового обліку жінок, які бажають служити в армії: вони зможуть стати на облік призовників безпосередньо перед направленням на службу за їхнім бажанням, а після завершення служби – на облік військовозобов'язаних.

Фото з відкритих джерел

облікЕлектронний кабінет