Молодь Тернополя стала на «Бурштиновий шлях»

Юнаки та дівчата Тернопільщини вирушили у триденну мандрівку на фестиваль у сусідній Рівненські області Етно-тур-фестиваль «Бурштиновий шлях» зібрав сьогодні на Рівненщині любителів мандрівок та автентичного етнографічного, кулінарного мистецтва.   Серед тих, хто вирішив провести три дні в атмосфері етно-драйву – тернополяни Максим Свідерській та Ольга Висильівська. За її словами, туристи зможуть помандрувати вузькоколійкою до села Біле, де знаходиться мальовниче озеро, проїхатися на підводі в урочище «Підкова» або ж дістатися до Володимирця, де їм покажуть, зокрема, палац Красіцьких.

33
Також гості «Бурштинового шляху» відвідають єдиний в Україні музей вузькоколійної залізниці, який знаходиться в Антонівці. Серед його експонатів – фотографії, документи, схема вузькоколійки від Антонівки до Зарічного. Маршрути вузькоколійкою під час фестивалю є дуже різні. Тут дуже цікава місцевість: озера, вузькоколійний трамвай, природа – все те, що може привабити туриста. Поїзд, який курсує вузькоколійкою, місцеві жителі називають «кукушка», або «зозулька» українською, можливо тому, що колись на вагонах писали «КУ 2», тобто «ку»-«ку». Це найдовша в Європі діюча вузькоколійка. Ширина колії – 750 мм. Поїзд їде по мосту через річку Стир у селі Млинок. Це єдиний великий дерев'яний залізничний міст в Україні. Його довжина 153 метри. А сполучає він два райони — Володимирецький і Зарічненський, побудований у 1906 році. Учасники фестивалю матимуть можливість відвідати і «Тунель кохання».

22
Під час фестивалю працюватиме майстрове містечко із виставкою-ярмарком виробів народних умільців та виробів з природних матеріалів, відбудеться презентація та ярмарок традиційних страв Поліського регіону. Для гостей господині пропонують майстер-класи виготовлення вареників з лісовими чорницями, суницями, а інтерактивний майданчик збирає аматорів співу та танцю. Також, під час фестивалю, буде показано автентичні строї Полісся «Полотняне диво», фест-шоу «Під вечірнім небом», триватимуть  подорожі гужовим транспортом до озер та заповідних куточків краю.

Орест САРМАТСЬКИЙ

Фото з відкритих джерел

Фото