«Мотивували донати людей»: ветеран з Тернополя в амуніції пішов у похід Карпатами, щоб зібрати кошти на ЗСУ

Таким чином Володимир Драбчук хотів показати, якою важкою є праця піхотинців, для яких він і збирає кошти. Ціль – 300 тис. грн на придбання тепловізійних прицілів і турнікетів для захисників 

40 кілометрів в амуніції вершинами українських Карпат за 16 годин подолав ветеран з Тернополя Володимир Драбчук. Таким чином він хотів показати, якою важкою є праця піхотинців, для яких він і збирає кошти. Ціль – зібрати 300 тисяч гривень, з яких станом на 3 жовтня уже є понад 240 тисяч, тож збір ще триває. Про ідею свого благодійного походу та труднощі на маршруті Володимир Драбчук розповів журналістам Терену

Ідея зародилась дуже спонтанно, хотілося допомогти нашим воїнам. Ми сіли з дівчиною та почали думати, як це може виглядати і обрали саме такий варіант, щоб  показати скільки фізичної та моральної виснажливої роботи витримує піхотинець. Амуніція, яка була на мені в поході – базовий набір піхотинця: бронежилет, ремінно-плечова система і шолом. Також мав свій рюкзак з необхідними на шляху речами. Вирушав у пʼятницю, 27 вересня вранці і вже ввечері повернувся назад. Ще й так співпало, що цього дня був Міжнародний день туризму, – каже Володимир Драбчук.  

Чорногірський хребет, Говерла, Петрос

Маршрут, який пройшов тернополянин, він обирав із попереднього досвіду, адже вже ходив раніше у гори. Перед підйомом рятувальники попередили його, що оголошено штормове попередження, а відтак йти на гору не варто. Однак Володимир вирішив, що якщо усе вже сплановано, то потрібно дійти до кінця та виконати поставлену ціль.  

Загалом я подолав 40 км через туристичну базу “Заросляк” з набором висоти до озера Несамовите, далі – вихід на Чорногірський хребет, гора Данціж, Пожижевська, Брескул, Говерла, Петрос і село Кваси. Половина мого шляху пролягала вже після Говерли, важко було лише на підйомі на Петрос, бо було велике скидання висоти після Говерли і тоді різкий підйом. Плюс амуніція, то було не просто, але з маленькими перервами все вдалось. Думав подолаю шлях за 24 години, а вийшло швидше, – каже Володимир. 

За час походу Володимир Драбчук подолав 40 км 

Під час походу тернополянин знімав відео про свій шлях, ділився враженнями від краєвидів та розповідав деталі свого маршруту. Відео та світлини чоловік надсилав своїй дівчині та друзям, які підтримували його та поширювали усе в соцмережах, аби залучати аудиторію та поширювати збір на потреби ЗСУ. 

Пишаюсь тим, що ми зробили, адже лише за день походу мені вдалось зібрати понад 120 тисяч гривень. Зараз збір продовжується і я вірю, що ми зможемо зібрати ту суму, що не вистачає, – розповідає тернополянин. 

Сил додавали краєвиди і донати 

Враження від походу залишились позитивні, розповідає Володимир Драбчук. Погода була сприятлива, не спекотно й не холодно, але був вітер та туман. Сил рухатись чоловіку додавали насичені кольори природи, прекрасні краєвиди заходу та сходу сонця. Найбільшою мотивацією для Володимира були люди, які надсилали донати. Кожне сповіщення додавало поштовху виконати свою ціль. Зараз збір триває, тож усі охочі можуть долучитись https://send.monobank.ua/jar/9pTbLadXy5

Кошти, які вдасться зібрати, Володимир Драбчук спрямує на підтримку 42-ї бригади, у якій раніше служив,  а також 33-ї та 67-ї бригад. 

Попередньо ми закупимо FPV-дрони для 33-ї бригади, тепловізійні приціли для 67-ї та турнікети для 42-ї. Коли вже повністю закриємо банку, то тоді будемо вирішувати точніше, адже запити у військових змінюються щодня, а ми хочемо передати їм те, що справді необхідно, – каже ветеран. 

Фото надані Володимиром Драбчуком 

допомогаВетеранпохідзбір коштів