Можна підтримати матеріально зруйновану ракетним ударом дитячу лікарню у Києві (фото, відео)

Пошкоджено корпуси лікарні, зруйновані деякі будівлі медзакладу, є загиблі та постраждалі

Вранці 8 липня російський агресор завдав ракетного удару по найбільшій дитячій спеціалізованій лікарні України «Охматдит» у Києві. Про це повідомили у пресслужбі лікарні.

Пошкоджено корпуси лікарні, зруйновані деякі будівлі медзакладу, вибиті вікна та шибки.

Слідчі СБУ встановили, що рф ударила по «Охматдиту» ракетою Х-101. СБУ кваліфікувала цей удар як воєнний злочин і відкрила за даним фактом кримінальне провадження.

На місці трагедії уже знайдено відповідні докази: зокрема уламки корпуса задньої частини ракети Х-101 з серійним номером та частина руля цієї ж ракети.

Служба безпеки зробить все можливе, щоб ворог відчув максимальну відплату за кожен свій воєнний злочин, зокрема і за сьогоднішній удар по Україні. Ця відплата буде і за законом, і за мораллю. Держава-терорист – це не абстрактне поняття. Є конкретні імена вбивць. І їх ніщо не врятує від правосуддя, – зазначив Голова СБУ Василь Малюк.

Станом на 15:00 8 липня внаслідок ворожого «прильоту» загинуло двоє працівників лікарні, 16 людей травмовані, із них - троє дітей.

У межах кримінального провадження, розпочатого Службою безпеки за частиною 2 статті 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни, поєднані з умисним вбивством), триває розслідування.

Зараз на місці працюють відповідні служби для ліквідації наслідків, допомоги пацієнтам та співробітникам.

Нагадаємо, 8 липня російські терористи знову масовано атакували ракетами різні міста України: Київ, Дніпро, Кривий Ріг, Словʼянськ, КраматорськСтаном на 13:16 8 липня внаслідок ракетного удару у столиці вже 10 загиблих та 35 постраждалих. Також повідомляють про 10 загиблих через масовану ракетну атаку по Кривому розі.

Підтримати лікарню можна за посиланнями:

https://next.privat24.ua/.../%7B%22token%22...

https://www.ohmatdytfund.org/donate

банка: https://send.monobank.ua/jar/8d72r2aWnd?

Більше фото та відео за посиланням:

https://photos.app.goo.gl/b9ZvLqwdC91pNKVy6

Фото: «Охматдит»

лікарняКиївруйнуванняракетаОхматдит