На безпечний перехід у Тернополі немає грошей?

Численні ДТП та зіткнення на масиві Канада через відсутність світлофорів та пішохідних переходів, так вважає депутат Тернопільської міської ради Назар Зелінка.

Про проблему, яку чоловік намагається вирішити, він написав у соцмережі Facebook.

- Сьогодні на Канаді, на перехресті Коновальця-Рєпіна, трапилася ДТП. Машини залетіли на пішохідний перехід. Загалом там досить часто ДТП, до того ж виїзд зі станції швидкої допомоги та з так званої Нової Канади. Там потрібно встановити світлофор. Адже окрім перехрестя, там досить довга рівна ділянка з обох сторін, і автомобілі рідко реагують на пішоходів, не зупиняючись перед переходом. Сьогодні написав відповідне звернення міському голові та керівнику поліції, - йдеться у повідомленні депутата. - Напередодні до мене звернулися мешканці Коновальця, 3 з колективним зверненням щодо облаштування там обмежувачів швидкості та світлофору.

Крім того, на всій досить довгій вулиці Коновальця дуже мало пішохідних переходів. На ділянці в 1,5 км всього три пішохідні переходи, один з них фактично не облаштований (люди ходять по болоту, я звертався до виконавчого комітету, щоб облаштували, але реакції немає).

На початку року я також звертався з проханням облаштувати пішохідний перехід в районі повороту з вул. Коновальця на вул. Вербицького біля зупинки маршрутки №29 - реакції також немає. Кажуть, що немає грошей.

Міська рада міста мала б облаштувати відповідну кількість пішохідних переходів за кошти, які вніс забудовник в міський бюджет, як пайовий внесок в розвиток інфрастуктури, але ТОВ «Тернопільбуд», який забудував праву сторону вулиці Коновальця, позбавлений від сплати пайового внеску по цих об'єктах, бо переніс звідти ЛЕП і побудував на її місці будинки. От така дилема.

Але будемо цю проблему вирішувати і сподіваюся, що виконавчий комітет таки почує депутата по округу і мешканців, щодо забезпечення безпеки руху на цій ділянці.

3

Також Назар Звернувся до головного поліцейського краю з проханням.

- Олександр Богомол, візьміть будь ласка ситуацію на контроль, впевнений, якщо поліція звернеться до міськради з вимогою забезпечення безпеки дорожнього руху на цій ділянці, то виконком швидше зарухається.

2
Фото з допису
ДТПТернопільзверненняперехідКанадаНазар Зелінканебезпекасвітлофор