До уваги тернополян: не забудьте у неділю перевести стрілки годинників

На літній час у ніч на 27 березня перейде вся Україна.

Традиційно у неділю, 27 березня, о 3:00 стрілки годинника треба буде перевести на одну годину вперед, наголосили у Тернопільській військовій адміністрації.

Нагадаємо, переведення годинників регламентується постановою Кабінету Міністрів від 1996 р. Зміна часу в Україні відбувається разом з усім Європейським союзом і більшістю країн Європи двічі на рік, тобто - в останню неділю березня країна переходить на літній час, а кожної останньої неділі жовтня повертається на зимовий, точніше - свій поясний час. 

Переведення звичного розпорядку дня двічі на рік призводить до того, що частина людей почуваються втомленими і страждають від порушень сну, - каже сімейна лікарка із Тернополя Любов Береза. – Тому у такий період важливо висипатися, більше гуляти на свіжому повітрі і пити менше кави. 

До речі, обговорення планів відмовитися від переведення стрілок давно триває як в Україні, так і в Євросоюзі. «За» відмову категорично висловлювався і голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук. Навіть законопроєкт уже пройшов перше читання. Проте остаточного рішення щодо цього питання досі немає. 

Фото із відкритих джерел

літній час