На природу: кращі рецепти шашлику
Попри війну люди стараються жити звичним життям, адже це - найкращий порятунок від стресів у даний час. Попереду - сезон пікніків. Ми зібрали для вас рецепти маринадів для шашликів, а також корисні поради щодо вибору м'яса
Як відомо, найбільш спокусливі кулінари, коли справа стосується шашлику - жителі Сходу. Вони кажуть, що секрет м'якого і соковитого м'яса таїться в правильному шматочку і спеціях. Уніан зробили добірку з 5 кращих рецептів, щоб ви змогли приготувати ідеальний шашлик. Зберігайте, готуйте, смакуйте і не забувайте дякувати та допомагати захисникам!
Як вибирати м'ясо на шашлик
Ви ж не хочете, щоб шашлик за смаком нагадував гуму? Для того, щоб цього не сталося, потрібно вибирати правильну тушку і правильну її частину. Логіка проста - чим менше м'яз напружувався за життя тварини, тим м'якшим буде м'ясо. Кращі частини свинини - це:
- Вирізка;
- Шийка;
- Корейка.
М'які волокна і жировий прошарок - гарантія соковитого м'яса на виході. Єдиний момент - з усіх видів вирізка найсухіша, в ній немає жирового прошарку. Врятувати ситуацію допоможе сало - наріжте його тонкими шматочками і нанизайте на шампур між шматочками м'яса.
У чому маринувати шашлик - секрети ідеального блюда
Існують 5 правил, про які потрібно знати перш ніж приступати до процедури маринування м'яса:
- Свіжий продукт не потребує маринаду. Безпосередньо перед смаженням ви можете його посолити, поперчити і все. Маринад в такому випадку потрібен тільки для додання незвичайного смаку;
- Свинину, баранину і яловичину маринують 1.5 - 2 години, курку - 30 хвилин;
- Якщо ви не впевнені в якості м'яса або вік його не можна назвати молодим, то маринувати потрібно в два рази довше. Курка - 2 години, свинина - 4 години, яловичина і баранина - 6 годин;
- Добу можна маринувати м'ясо будь-якого віку. Цибуля, яка міститься в маринадах, має антибактеріальні властивості. Це означає, що термін зберігання м'яса продовжується;
- Можна маринувати шашлик при кімнатній температурі. Але, якщо час маринування більше 2 годин, приберіть його в холодильник.
Цибулевий маринад
Розкішний рецепт для цінителів шашлику. Ідеальний до свинини, особливо, для ошийка.
- ріпчаста цибуля - 0.5 кг;
- сіль;
- свинина або ніжний шматочок яловичини - 1 кг;
- чорний перець і коріандр;
- спеції за смаком.
М'ясо нарізаємо великими шматками, цибулю подрібнюємо. Перемішуємо і ставимо на ніч в холодильник або інше холодне місце. Вранці додати спеції. Сіль додаємо тільки перед тим, як нанизувати м'ясо на шампур. Якщо зробити це відразу, то шашлик вийде сухим. За бажанням між шматками м'яса на шампур можна додати помідор або цибульні кільця.
Маринад з французькою гірчицею
- м'ясо - 2 кг;
- французька гірчиця в зернах - 100-150 гр;
- спеції за смаком;
- сіль.
Так само як і в першому варіанті, нарізаємо м'ясо великими шматками (5-8 см мінімум) і перемішуємо зі спеціями. Секрет французької гірчиці в тому, що вона здатна пом'якшити будь-яке м'ясо, навіть найжорсткіше, а зерна приємно хрумтять після запікання.
Маринад з газованою водою
- м'ясо;
- газована вода;
- спеції за смаком;
- сіль;
- оливкова олія.
Нарізаємо м'ясо, заливаємо його мінеральною водою, насипаємо спеції і перемішуємо. Через 40 хвилин шашлик буде готовий до приготування. Зливаємо воду, додаємо сіль і 3-4 столових ложки олії. В самому кінці ще раз посипаємо запашними травами.
Перевага такого рецепта в тому, що газована вода швидко розм'якшує м'ясо і такий спосіб - знахідка, якщо ідея приготування шашлику народилася раптово.
Маринад з гранатовим соком і імбиром
- м'ясо - 2 кг;
- гранати - 1-2 великих;
- імбир;
- сіль;
- спеції за смаком.
ВАЖЛИВО: ні в якому разі не використовуйте пакетований сік - тільки свіжий. Нарізаємо м'ясо великими шматками і ставимо маринуватися на ніч. Стежимо за тим, щоб шашлик просочився, але не плавав в гранатовому соку. Вранці додаємо спеції, натираємо імбир і кладемо в маринад. Солимо і змащуємо маслом м'ясо перед тим, як нанизувати на шампур.
Маринад з вершками
- свинина - 2 кг;
- ріпчаста цибуля - 5 шт;
- помідори - 7 шт;
- вершки - 1 стакан;
- чорний перець мелений;
- лавровий лист, спеції, сіль.
М'ясо нарізаємо і натираємо чорним перцем. Цибулю і помідори нарізаємо кільцями. Укладаємо шарами по черзі з м'ясом, між шарами кладемо лавровий лист. Заливаємо вершками, прибираємо в холодильник на кілька годин. Перед приготуванням солимо м'ясо.
Подавати ароматний шашлик можна з молодою картоплею, овочевою нарізкою або легкими літніми салатами.
Фото з відкритих джерел