На Тернопільщині на благодійному футбольному матчі зібрали понад 60 тисяч гривень для ЗСУ (фото)

На благодійний захід прийшли близько 2 тисяч глядачів

У селищі Гусятин на Чортківщині провели благодійний футбольний матч між командами «Збруч» та «Зірки тернопільського футболу». Їм вдалося зібрати 61 тис. 136 гривень, які витратять на закупівлю амуніції захисникам. Про це повідомили на фейсбук-сторінці Гусятинської селищної територіальної громади. 

На благодійний захід прийшли близько 2 тисяч глядачів. 

Гравців на футбольне поле вивели юні вихованці КЗ «Гусятинська ДЮСШ» та діти переселенців, які приїхали до Гусятинської громади з регіонів, де тривають бойові дії. Звучав Гімн України. Після хвилини мовчання під звуки пісні-реквієм «Пливе кача», якою учасники вшанували загиблих українських захисників, розпочалася футбольна гра, - йдеться у повідомленні.

Благодійний поєдинок завершився з рахунком 2:5 на користь футбольної команди «Зірки тернопільського футболу».

Також організатори провели благодійний аукціон. Першим лотом був футбольний м’яч із автографами гравців команди-переможниці. За нього отримали 15 тис. грн. Другий лот – футболка капітана полтавського футбольного клубу «Ворскла» Ігоря Пердути.  Її продали за  8 тис. грн.

Завдяки благодійним пожертвам, проданим програмкам, а також аукціону, вдалося зібрати рекордних 61 тис. 136  грн. Усі кошти відправили на рахунок Координаційного центру Асоціації футболу Тернопільщини для допомоги Збройним силам України. Спільними зусиллями робимо вклад у перемогу України, – повідомляють у Гусятинській селищній територіальній громаді. 

До слова, на Тернопільщині рибалки теж долучаються до допомоги захисникам. Зокрема, благодійний турнір-риболовлю організували рибалки села Рохманів Кременецького району. Їм вдалося зібрати 36 тисяч 600 гривень.

Фото Координаційного центру АФТ 

футболдопомога