На Тернопільщині перевірили причини задимлення: що відомо

Усі версії можливого задимлення відпрацював Департамент цивільного захисту населення разом з пожежниками та гідрометеорологами

Упродовж дня 23 серпня у Тернополі помітний легкий дим. Перевірку з цього приводу провели фахівці. Департамент цивільного захисту населення разом з пожежниками та гідрометеорологами відпрацювали усі версії можливих причин задимлення у Тернопільській області. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної військової адміністрації.

За інформацією Тернопільського обласного гідрометеорологічного центру, явище, що наразі спостерігається - це імла, яка може бути спричинена проведенням сільськогосподарських робіт на території центральних та південних регіонів України.

Це явище фіксується деякими станціями гідрометеорології в центральних регіонах України.

Інших джерел задимлення чи пожежі на території області не зафіксовано.

Імла - це суцільне помутніння повітря, обумовлене наявністю в ньому завислих частинок пилу, промислового диму або диму іншого походження, пояснюють у обласному гідрометцентрі. Під час імли віддалені предмети часто набувають сіруватого відтінку. Імла відрізняється від серпанку незначною вологістю повітря. Видимість під час імли менше 10 км.

Фото Олега Синовця

імла