На Тернопільщині планують збільшити виробництво засобів радіоелектронної боротьби (відео)

РЕБи тернопільських виробників вже отримали схвальні відгуки від військових

На Тернопільщині необхідно збільшити потужності для виробництва засобів радіоелектронної боротьби, які є ключовими для підтримки ЗСУ та Національної гвардії в боротьбі з ворожими безпілотниками. Про це говорили під час круглого столу, який провели 17 вересня в обласній військовій адміністрації.

Основне завдання сьогодні - створити стандартизацію, яка буде відповідати державним нормам. Це дозволить вивести нашу продукцію на загальноукраїнський рівень. Обласна адміністрація сприятиме, щоб місцеві виробники РЕБів мали комунікацію з Міністерством оборони для узгодження стандартів та подальшої співпраці, – йдеться в повідомленні.

Як зазначають в ОВА, минулого року науковці одного з місцевих вишів організували виробництво власних систем РЕБ. Унікальність засобів, розроблених тернопільськими спеціалістами, полягає в тому, що оператори мають можливість керувати ними дистанційно, забезпечуючи безпеку військовим під час виконання бойових завдань.

РЕБи тернопільських виробників вже отримали схвальні відгуки від військових Тернопільщини, Львівщини та представників Національної гвардії України. Бійці провели випробування пристроїв на полігонах та вже використовують у своїх підрозділах.

Під час зустрічі також наголосили на важливості використання всіх можливих ресурсів регіону для збільшення кількості засобів як оборони, так і ураження.

Виробництво РЕБів повинно стати пріоритетом на місцевому рівні, – кажуть в ОВА.

Фото, відео Тернопільської ОВА

арміявиробництвоРЕБ