На Тернопільщині розпочався сезон цукроваріння (відео)

Із минулого тижня вже зібрали близько тисячі гектарів цукрового буряка, а цукрові заводи переробили 59 тис. тонн

Сезон цукроваріння розпочався на Тернопільщині. З минулого тижня вже зібрали близько тисячі гектарів цукрового буряка. Про це повідомив директор Департаменту агропромислового комплексу обласної військової адміністрації Володимир Стахів під час брифінгу 10 вересня.

Цьогоріч аграрії збільшили площі посіву цукрових буряків до понад двадцяти шести тисяч гектарів, що орієнтовно на півтори тисячі гектарів більше за минулий рік. Очікують виробити понад 240 тис. тонн цукру.

Були досить сприятливі погодні умови для вирощування цукрових буряків, і очікуємо десь в межах півтора мільйона тонн обсягів виробництва. По якості сировина досить непогана, враховуючи погодні умови, цукристість така, що відповідає стандартам, – каже Володимир Стахів. 

Фото : Володимир Стахів (фото пресслужби ОВА)

На території області розташовані 4 підприємства, які переробляють цукровий буряк.

І вже на сьогоднішній день два підприємства працюють. Перероблено 59 тис. тонн цукрових буряків і обсяг виробництва цукру становить 5.9 тис. тонн урожаю вже поточного року, – зазначає директор Департаменту агропромислового комплексу. 

Цьогоріч, як розповідає Володимир Стахів, урожайність досить хороша. Змінилася технологія збору буряка, що забезпечить кращу ефективність виробництва.

Потреба в цукрі зростає. Надіються, що проблем з реалізацією не буде, – каже він.

 

Читайте також: На полях Тернопільщини почали збирати цукровий буряк.

Автор Дмитро Юрас

Фото, відео: Руслан Жиров

врожайцукор