На Тернопільщині судитимуть керівника підприємства за пособництво росіянам

Правоохоронці кажуть, підозрюваний надав окупантам вантажний автомобіль для перевезення боєприпасів та зброї

Тернопільські прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно керівника приватних підприємств, обвинуваченого у пособництві державі-агресорці. Про це повідомили у пресслужбі обласної прокуратури.

Досудовим розслідуванням встановлено, що керівник двох приватних підприємств на Запоріжжі з ідеологічних та корисливих мотивів добровільно співпрацював із збройними силами рф, надав військовим рф вантажний автомобіль разом із водієм для перевезення боєприпасів, зброї та іншого військового майна, що сприяло окупації населеного пункту та облаштуванню бойових позицій.

Він регулярно забезпечував російські підрозділи потрібними товарами, а також надавав території своїх підприємств для дислокації військових, зберігання техніки та її ремонту. У квітні 2023 року обвинувачений переоформив свої підприємства відповідно до законодавства рф і почав сплачувати податки до бюджету держави-агресора, чим підтримував окупаційний режим, – йдеться в повідомленні.

Дії обвинуваченого кваліфіковано за частиною 1 статті 111-2 Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає позбавлення волі на строк від десяти до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Управління СБУ в Тернопільській області.

Фото з відкритих джерел

судспівпрацяРФ