На Тернопільщині триває сезон цукроваріння

Заводи переробляють буряк, вирощений як на Тернопільщині, так і в сусідніх регіонах

Цукрові заводи Тернопільщини у цьому сезоні виготовили понад 157 тис. тонн цукру. Про це повідомив директор департаменту агропромислового розвитку області Володимир Стахів, пише Укрінформ.

На Тернопільщині цукрові заводи переробили понад 1,1 млн т буряків та виготовили понад 157 тис. т цукру, - сказав Стахів.

Він зазначив, що сезон цукроваріння в області триватиме орієнтовно до січня. Заводи переробляють буряк, вирощений як на Тернопільщині, так і в сусідніх регіонах. Загалом в області планують виготовити близько 240 тис. т цукру.

До слова, за підсумками 2023/2024 маркетингового року Україна експортувала 691,8 тис. т цукру, із них до країн Європейського Союзу відправлено 77%.

Фото з відкритих джерел

агроцукорсезон