На Тернопільщині заочно засуджено терориста

На Тернопільщині до 15 років позбавлення волі заочно засуджено терориста під прізвиськом «Док», командира роти «ЛНР».

Про це повідомляє Пресслужба Тернопільської обласної.

Тернопільська обласна прокуратура здійснювала процесуальне керівництво і підтримала публічне обвинувачення в порядку спеціального судового провадження відносно жителя Донеччини за участь у діяльності терористичної організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України).

- Досудовим розслідуванням, проведеним слідчим СБУ в області, встановлено, що обвинувачений з особистих ідеологічних переконань добровільно вступив до військового формування терористичної організації «ЛНР» і з 2015 по 2017 рік перебував на посаді «командира 1 механізованої роти», - йдеться у повідомленні пресслужби. - Будучи одним із лідерів терористичної групи під прізвиськом «Док», здійснював організацію та керівництво підлеглими очолюваного підрозділу, брав участь у бойових діях проти військовослужбовців Збройних Сил України і працівників правоохоронних органів на опорних пунктах бойовиків з умовними назвами «Волга», «Охота», «Тайга» та інших.

Вироком суду обвинуваченого визнано винним у вчиненні інкримінованого йому злочину та засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Оскільки особа знаходиться в розшуку, то початок строку відбування покарання обчислюватиметься з дня її затримання та приведення вироку до виконання.

Фото з відкритих джерел

судпрокуратуракерівництвотерориствирокВоляДонеччинаЛНРзаочноДок