На Тернопільському ринку продають зелень без нітратів

Щавель, шпинат, салат, кріп, петрушку, зелену цибулю і руколу можна побачити на ринках Тернополя. Зелень популярна серед тернополян, за цінами стала доступніша, бо збирають її з відкритого грунту, а не з теплиць. Пучок щавелю віддають по 3-4 грн, 100 г шпинату – за 5 грн, 100 г салату – в середньому за 3 грн, 100-грамовий пучок кропу – за 3 грн, 100 г руколи – за 4 грн, цибуля-перо коштує в середньому за 3 грн за пучок. Пані Ольга продає зелень на ринку на Шептицького, яку вирощує її сестра у Великій Луці Тернопільського району. Каже, що усю зеленину беруть на салати, особливо салат і цибулю, щавель -  до борщу, а шпинат популярний до випічки у листковому тісті. Щодо руколи, то каже, що то трава на любителя, кому подобається її горіховий і гіркуватий присмак. Щодо нітратів, то зелень на ринку безпечна, привозять її на ринок переважно з сіл Тернопільського району. - У зелені відмічаємо вміст нітратів у межах 400-900 мг/кг при допустимому значенні для зелені з відкритого грунту 2000 мг/кг, - розповідає 20 хвилин завлабораторії вет-санекспертизи ринку ТОВ „Віп-маркет” Наталія Білецька. – Цибуля перо має 80-110 мг/кг при допустимому значенні 600 мг/кг.