На Закарпатті волонтерка виготовляє м'ясні та овочеві чипси (Агроновини)
Волонтерка з Ужгорода створила власну лінійку м'ясних та овочевих чипсів та дала їм оригінальну назву – «сушлики».
Зазначається, що ідея створити лінійку оригінальної локальної продукції як сувенір для туристів з'явилася після курсів в рамках програми «Україна-Норвегія», за якими учасники АТО/ООС, волонтери та їхні родичі можуть пройти програму навчання у сфері туризму.
Виготовляють сушлики з трьох видів м'яса – свинини, яловичини та курятини. Для їх приготування, філе підморожують, ріжуть на тоненькі скибочки – слайси, маринують у соусах із додаванням солі, часнику, коріандру, суміші перців та інших спецій. Пакують продукт у вакуумне упакування, де він добре зберігаються та не псуються.
Сушлики входять до більшості наборів крафтових закарпатських продуктових кошиків разом з продукцією топових сироварів, кондитерів, м'ясних виробників та виноробів регіону.
Джерело: kurkul.com
На виробництво штучних яєць та м’яса залучено $200 млн
Стартап з виробництва культивованого м’яса та яєць на рослинній основі Eat Just залучив $200 млн, які будуть спрямовані на збільшення виробничих потужностей, формування бренду та стимулювання досліджень і розробок.
На сьогодні стартап оцінюється у $1,2 млрд. З моменту запуску в 2011 р. Eat Just залучила понад $650 млн. Продукція компанії ділиться на дві категорії. Це замінники яєць на рослинній основі, майонез без яєць і вирощене в лабораторії куряче м’ясо, покликане замінити курятину з птахоферм.
З моменту початку продажів компанія продала понад 100 млн яєць приблизно мільйону домогосподарств США.
Джерело: kurkul.com
Фото з відкритих джерел