На неанонсованій презентації Генплану показали «перспективи» об’їзної дороги

Презентацію Генплану  міста без офіційного попередження провели 12 квітня у міськраді. Проект демонстрували представники Українського державного науково-дослідного інституту проектування міст «Діпромісто».

За словами учасників, на засіданні були присутні лише два депутати. Обговорення Генплану – не анонсували.

- Нам стало відомо про презентацію із власних джерел, - каже голова Тернопільського осередку ВО  «Автомайдан» Ігор Василів. – Цікавило питання про перепланування об’їзної дороги. Проект включений у Генплан. Та на його реалізацію потрібні величезні кошти. Очевидно, ці ідеї будуть знову відкладені.

За новим проектом потрібно облаштувати 45 км дороги. На 1 км потрібно близько 18 млн грн, підрахував Ігор Василів.

- У результаті фури їдуть через місто і вбивають дороги. Як наслідок - туристи не хочуть відвідувати область, - додає він. – На ремонт доріг у  Тернопільській області цього року з держбюджету виділили 78 тис грн. Протяжність наших доріг - 5 тис. км. До порівняння – на 2,4 тис. км в Івано-Франківській області виділили 300 тис. грн.

Проект Генплану розглянуть на наступній сесії міськради 21 квітня. Про приховане попереднє обговорення також згадав на сторінці Facebook депутат міськради Юрій Штопко.

Катерина БОЙКО