На ринку подорожчало м’ясо

Ціна на м’ясо у Тернополі вже частково зросла. Експерти прогнозують аналогічні тенденції і надалі. Вартість кілограма м’яса може «перевалити» за сто гривень. Причиною є дорожчання кормів, кажуть виробники.

Причиною дорожчання м’яса не є передсвятковий ажіотаж, – запевняє виробник Іван Поліщук. Останнім часом зросли в ціні корма, також дорожчає зерно. Ще одна причина – через ринкову нестабільність поменшало виробників м’яса, крім того нині зростає попит на цю продукцію.

«Виробникам також зараз непросто. Все дорожчає. Людям невигідно навіть вирощувати ту худобу. Тому й зростає ціна на м’ясо. Думаю, далі також будуть збільшуватися ціни. І це майже не пов’язано із тим, що скоро Різдвяні свята», – каже ЗЗ пан Іван.

Нині ціна на свинину на тернопільських ринках – від сорока до вісімдесяти гривень за кілограм. У департаменті агропромислового розвитку облдержадміністрації кажуть, що не можуть впливати на вартість м’яса. Оскільки ціни встановлюють самі виробники.

Джерело: zz.te.ua