На скільки подорожчало олів’є для тернополян?

Вартість салату олів’є за рік зросла на 50% порівняно з груднем 2014 року. Подорожчання зумовлене ростом цін на складові найпопулярнішого новорічного салату.

Так, вартість картоплі за рік зросла з 3,2 грн/кг до 6 грн/кг, моркви – з 2,9 грн/кг до 10,3 грн/кг та цибулі – 3,1 грн/кг до 10,1 грн/кг. Ціна на ковбасу у середньому підвищилася на 31% до 55,7 грн/кг, яйця подорожчали на 62% до 23,3 гривень за десяток. Ціни на консервований горошок та огірки зросли в середньому на 20-30%.

Подорожчання інгредієнтів спричинене збільшенням вартості ресурсів на виробництво продуктів харчування, меншим валовим збором овочів, порівняно з минулим роком, девальвацією гривні та збільшенням попиту на продукти напередодні новорічних свят, зазначає УКАБ.

Фото з відкритих джерел