На Тернопіллі гуртуються представники туристичного бізнесу (фото)

Громадська організація «Туристична асоціація Тернопілля» уже діє у нашій області. І хоча її створили лише у квітні, під час Міжнародного інвестиційного форуму "ТернопільщинаІnvest-2016" відбулася успішна презентація спільноти.

До слова, головою ГО "Туристична асоціація Тернопілля» стала Наталія Волощук – сестра керівника Регіонального представництва ІСС Ukraine, відомого бізнесмена і мецената Тараса Демкури.

Пріоритетним для туристів стає активний відпочинок

Враховуючи той туристичний потенціал, який має наша область, у нас - замало закладів, готових приймати туристів, додає він. Адже усі охочі до нас приїхати, повинні знайти місце, де зможуть зупинитися, відпочити, аби продовжити мандрівку.

Пан Яворський стверджує, що із ним спілкувалися чимало представників бізнесу, готових цей напрямок розвивати. Саме їм і покликана допомагати «Туристична асоціація».

«Туристична асоціація» наразі об’єднує 15 партнерів

Громадська організація "Туристична асоціація Тернопілля» нещодавно стартувала і в інформаційному просторі. Так, у соціальній мережі «Фейсбук» опублікували такий допис (цитуємо): «Ні в кого не виникає сумнівів, що наша країна і Тернопільщина, зокрема, має неабиякий туристичний потенціал, проте спільною проблемою є та, що туристичні ресурси використовуються далеко не в повному обсязі, а сама туристична сфера потребує реорганізації і реформування.

Одним із таких кроків на перспективу є створення Національної туристичної організації та її регіональних представництв. Переваги яких в тому, що не маючи ніяких зобов’язань перед державними структурами, співпрацюючи із ними, будучи громадськими організаціями, працюють фірми і здійснюють функції на ринку туристичних послуг на місцях.

За результативним прикладом наших колег із Києва, Одеси, Львова, Херсона, Івано-Франківщини 19 квітня цього року створили громадську організацію «Туристична асоціація Тернопілля», яка є добровільним об’єднанням фізичних осіб, відкритою для вступу, неприбутковою громадською організацією. Вона є структурованою щодо сфери діяльності за видами туризму. І сьогодні об’єднує 15 партнерів.

Завдання, яке стоїть перед нами, поряд із дотриманням Статутних вимог – активна промополітика всередині регіону, оптимізація логістики пересування, координація дій, створення власного унікального туристичного продукту, економічного зростання її учасників, впровадження системи взаємознижок. Тим паче, що у членів нашої організації є вагомі напрацювання у галузях гастрономічного, фестивального, готельного, промислового і шопінг-туризму, спортивного і медичного, а також - діяльність вагомих нині в області туроператорів.

Зауважимо: важливою умовою забезпечення історико-культурної спадщини, джерелом соціально-культурного розвитку регіону є членство в нашій організації національних парків і природних заповідників, краєзнавчих установ. Перші кроки зроблено: спільнокошт, видавництво промобуклета, співфінансування участі у виставках.
Враховуючи те, що держава не може сьогодні у повній мірі виконувати контрольно-регулюючі функції, на ринку послуг є професійна громадськість, яка готова цим зайнятися. Заохочуємо всіх до співпраці…»

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото - зі сторінки Асоціації у «Фейсбук»

Довідка. Тим, хто зацікавився асоціацією, має намір у неї вступити або дізнатися більше про заплановані справи, заходьте на спеціальну сторінку цього об’єднання у соціальній мережі «Фейсбук» (її можна знайти ТУТ  прим.).

На фото

- члени ГО «Туристична асоціація Тернопілля» на відкритті музею ексклюзивних автомобілів ретро-автомобілів "Ретро-кортеж";

- учасники панелі «Туризм - перспективи розвитку» під час Міжнародного інвестиційного форуму "ТернопільщинаІnvest-2016"