Над розписами храму 6 місяців працювали 8 іконописців (фото)

11 грудня Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій (Семенюк) візитував парафію храму св. апостола Андрія Первозваного (вул. Чернівецька) міста Тернополя з нагоди храмового празника. Архиєрей освятив престіл, розпис храму та очолив Божественну Літургію.

У духовному слові Митрополит говорив про постать милосердного самарянина, наголосив, що кожен християнин повинен шукати досконалості у ділах милосердя. Окремо привітав пароха храму о. Петра Порохонька, його сотрудника о. Володимира Козака й вірних зі святом. Митрополит подякував о. Порохоньку за ревну працю на благо парафії, будівництво храму та його оздоблення, а, відтак, закликав вірних до молитви за мир в Україні.

У свою чергу о. Петро подякував Владиці за благословення та батьківську турботу, жертводавцям – за кошти на спорудження престолу та здійснення розписів. До слова, над розписами храму понад 6 місяців працювало 8 іконописців, які входять до Української спілки іконописців.

Цікаво, що у святині зберігається частина мощей, взята із правої руки св. Андрія Первозванного. Реліквія привезена із Рима (Італія) для почитання вірним Тернопільсько-Зборівської архиєпархії.

Після Літургії відбулося освячення води та окроплення нею храму, вірних.

До храмового празника готував вірних о. Василь Баглей, місіонер Божого милосердя Тернопільсько-Зборівської архиєпархії, який провів духовні науки на тему Божого милосердя. Чимало людей приступили до Сповіді та прийняли Святе Причастя.

Прес-служба архиєпархії

ФотоТернопільхраміконописці