Найбільша мрія кожного студента зібрала у Тернополі таки багацько юнаків та дівчат (фото)

День кар’єри – 2017 відбувся у Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя.

Понад півсотні представників фірм, підприємств, установ та організацій прибуло до ТНТУ для участі у Дні кар’єри-2017, який відбувся в Тернополі.

 - Переконані, що нинішня подія дозволяє студентам-старшокурсникам та випускникам ознайомитися із ринком праці, дізнатися безпосередньо  від роботодавців про вакансії та вимоги від них, умови роботи, отримати навички само презентації. Нині ми маємо понад 170 угод з різними компаніями, фірмами, установами та організаціями, де наші студенти проходять практику і багато хто з них після цього йде туди на роботу. Такий захід дозволяє наблизити наших випускників до підприємств та організацій, де є вакансії, що цікавлять випускників, встановити контакти із працедавцями у невимушеній відкритій атмосфері. Ми розуміємо, що сучасний ринок праці постійно змінюється, з’являються нові професії, зростають вимоги до вмінь і навичок працівників, їхньої освіти та професійного досвіду. Тому задля підвищення якості професійної підготовки фахівців в університеті створено раду  роботодавців, а на випускних кафедрах – експертні ради, які сприяють задоволенню потреб ринку праці у кваліфікованих кадрах, формуванню нових спеціалізацій, щоб знання та вміння наших випускників збігалися з очікуванням роботодавців, - розповів кореспонденту «ТЕРЕНу» ректор Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя, професор Петро Ясній.

unnamed (21)

У рамках заходу відбулися презентації фірм, підприємств, банків,   активно йшло безпосереднє спілкування роботодавців із студентами, випускниками, тривало укладення угод з університетом про співпрацю.

Особливістю цьогорічного Дня кар’єри – 2017 стало те, що його учасниками були не тільки роботодавці з Тернопільської, а й інших областей України.

unnamed (23)

День кар’єри, в роботі якого взяли участь перший проректор ТНТУ Микола Митник, проектор з науково-педагогічної роботи Степан Дячук, організатор і модератор заходу - начальник відділу працевлаштування та практичної підготовки студентів вишу Ігор Равлів відбувався на кількох робочих майданчиках. Це - цільові аудиторії, в яких за відповідними фаховими напрямами було організовано співбесіди, презентації, вікторини, конкурси, зустрічі з роботодавцями.  

unnamed (24)

Особливо цікавими було спілкування із керівництвом та представниками Тернопільського заводу «Оріон», ТОВ «Завод газового обладнання «Альфа-Газпромкомплект», науково-виробчниою фірмою «КвотА»,  аграрний лідером України компанією «Агропродсервіс».

Зрозуміло, зараз говорити про результат такого широкомасштабного заходу, присвяченого профорієнтації студентів та випускників ТНТУ зарано. Але головний підсумок Дня кар’єри -2017 у тому, що багато хто із юнаків та дівчат з ТНТУ вже отримали своєрідний орієнтир у виборі майбутнього місця роботи. Адже, погодьтеся, кожен студент мріє, щоб вона була престижною, приносила як матеріальне, так і моральне задоволення.

unnamed (26)

unnamed (25)

unnamed (22)

unnamed (19)

unnamed (20)

unnamed (28)

unnamed (33)

   Фото автора

студентиТернопільТНТУПолітехПулюя