Назвали найтоксичніші овочі та фрукти

Підбірка з 9-ти найбільш забруднених пестицидами продуктів рослинного походження

Всі українці чи не щодня вживають овочі та фрукти. Їх споживають свіжими, або ж додають до різних страв. Однак не всім відомо, що деякі з цих продуктів є найтоксичнішими. А все через величезну кількість пестицидів та гербіцидів, повідомляє SEEDS.

Щорічно робоча група з охорони навколишнього середовища EWG озвучує список найтоксичніших овочів та фруктів, закликаючи виробляти продукцію з найменшим вмістом пестицидів.

Найновіший рейтинг з 9 продуктів рослинного походження, які є найбільш забрудненими виглядає так:

  1. Яблука. Пестициди чіпляються за шкірку яблука та можуть абсорбуватися під нею. Ретельно мийте фрукти та очищайте їх перед їжею.
  2. Солодкий перець. Комахи люблять ці солодкі хрусткі овочі, і якщо ви не купуєте екологічно чисті перці , то споживаєте всі види шкідливих пестицидів.
  3. Селера. На кожному гроні селери можна знайти велику кількість хімікатів, і, враховуючи, що селера — це рослина, що поглинає воду, яка витягує рідину (і токсини) з ґрунту, можна зрозуміти, що буквально  ви  їсте отруту.
  4. Персики. Якщо ви любите персики, вибирайте консервовані, а не свіжі. Ці соковиті фрукти  за рівнем токсинів  знаходяться прямо за селера .
  5. Нектарини. Ці «персикові кузени» також нафаршировані хімічними речовинами, і в них ще тонша шкіра, щоб вбирати їх.
  6. Шпинат. Комахи настільки люблять ласувати шпинатом, що фермери повинні поливати його хімічними речовинами, щоб уберегти рослину. Вгадайте, що вбирається у кожен лист?
  7. Груші. Як і яблука, ці плоди постійно обприскують, щоб позбутися кліщів, попелиці, яєць молі та безлічі інших шкідників.
  8. Малина та чорниця. Комахи дуже люблять ці ягоди, а плоди настільки ніжні, що можуть розвалитися прямо на кущі. Звичайно, вони просякнуті добривами для зростання та стабільності, а також абсолютним коктейлем пестицидів, щоб комахи їх не поїдали.
  9. Картопля. По-перше, «око» картоплі обробляють пестицидами, щоб комахи не з’їли паростки. Потім їх обприскують гербіцидами, щоб поряд із ними не росли інші рослини, пише medicalanswers. В основному картопля піддається впливу хімікатів щотижня протягом усього вегетаційного періоду, внаслідок чого хімічні речовини накопичуються у серцевині кожного бульби.

Фото з відкритих джерел

фруктиовочінебезпекапестициди