Пояснили, чому на ринках України не продають ранні ягоди, попри сезон (Агроновини)

Українські садівники повідомляють про абсолютно унікальні погодні умови травня, які затримують початок сезону ранніх ягід і фруктів в країні. 

У 2019 найперші ягоди найбільш ранньої з кущових ягід – жимолості, можна було придбати вже 24-25 травня, а оптові партії продукції надійшли на оптові ринки вже 27 травня.

В цьому ж році поки що в продажу жимолості немає, пише agronews.ua. 

Тож дозрівання найбільш ранніх сортів очікується лише ближче до кінця першого тижня червня. Тобто, початок сезону затримується в середньому на 7-10 днів, що може негативно відбитися на перспективах реалізації ягоди, адже в цей же час на ринку різко зросте пропозиція черешні і суниці садової.

Сезон реалізації жимолості в цьому році триватиме приблизно до кінця червня.

Цього року пропозиція жимолості на ринку України може зрости, тому що вступають у плодоношення нові насадження на великих площах даної ягоди. Проте, негативний вплив на врожай можуть надати втрати від заморозків і холодну погоду.

0302 (Copy)

В українських супермаркетах продають російську цибулю

На Україні користувачі соцмереж обурилися появою російської цибулі на прилавках в одному з київських супермаркетів.

Знімки, на яких відображена продукція з Росії, розмістила на своїй сторінці в Facebook музичний продюсер Олена Мозгова, пише agronews.ua.

За її словами, фотографії були зроблені  в одному з магазинів мережі FOZZY. У своєму пості Мозгова також зазначила, що виявила в магазині моркву з Ізраїлю і капусту з Італії, однак ці овочі привернули менша увага коментаторів.

Так, деякі з користувачів здивувалися тому, що в магазині все ще можна знайти овочі, привезені з Росії.

– Ми ж начебто не торгуємо з агресором? – написала одна з користувачів.

Вона також зазначила, що російську цибулю продають за дуже високою ціною.

Інші коментатори обурилися тим, що в українських магазинах продовжують продавати імпортні продукти, в той час як місцеві фермери змушені викидати свою продукцію, не маючи ринку збуту.

– Це якийсь жах! Це що – програма знищення фермерства? – поцікавився ще один юзер.

Економічні відносини між Москвою і Києвом погіршилися в 2015 році, коли український уряд прийняв постанову про скасування зони вільної торгівлі з Росією в рамках СНД і введення ембарго на ряд російських товарів.

Пізніше санкційні списки розширилися, заборону на ввезення російських товарів на Україну продовжили до 31 грудня 2020 року.

Фото з дописів
агроягодисупермаркетторгівляРосіясезонцибуля