Не забрав повістку з пошти за три дні — буде штраф: нові зміни Кабміну

Військовозобов'язані чоловіки матимуть три дні на те, щоб забрати повістку з пошти. В іншому разі їм загрожуватиме штраф

Працівники пошти зобов'язані вручати листи з поміткою «Повістка ТЦК» особисто в руки отримувачу. Якщо адресат не присутній вдома, його повідомляють про те, що на пошті на нього чекає повістка. Після цього військовозобов'язаний має три робочі дні, щоб забрати цей лист. Такі зміни Кабінет Міністрів 8 жовтня вніс до постанови №1147.

Якщо чоловік не прийде забрати лист із позначкою «Повістка ТЦК» протягом трьох робочих днів, працівник пошти повинен зробити позначку «Адресат відсутній за зазначеною адресою» та повернути лист до територіального центру комплектування (ТЦК) протягом наступного робочого дня.

У такому випадку вважається, що ТЦК виконав свої обов'язки щодо інформування особи. Це надає право військкомату застосувати штрафні санкції до військовозобов’язаного. Розмір штрафу може складати від 17 000 до 25 500 гривень.

Нагадаємо, листонош тепер зобов’язали вручати повістку особисто або повідомити адресата про доставку іншим способом (наприклад, телефоном).

Фото з відкритих джерел

штрафповістка