Нецензурна лайка та погрози вбивством: суд покарав жителя Тернопільщини за домашнє насильство над матірʼю

На суді кривдник провину визнав

На Тернопільщині судили чоловіка за систематичне домашнє насильство щодо матері. Про це йдеться у вироку Кременецького районного суду Тернопільської області.  

Відомо, що чоловік вчинив умисні дії психологічного характеру, принижував честь і гідність своєї матері. Він висловлювався нецензурною лайкою, словесно залякував. Це призвело до психологічних страждань жінки.

Ображав матір син систематично. За це у 2022 році отримав спершу штраф - 340 гривень. Надалі - чоловікові винесли заборонний припис терміном спочатку на 10 діб, а потім на 6 місяців з забороною у будь-який час та спосіб контактувати з матірʼю.

Згодом син погрожував мамі вбивством:

28 квітня 2022 року, .. діючи умисно, з метою погрози останній вбивством, схопив правою рукою за ліве плече (ред. матір), тримаючи при цьому в лівій руці ніж, демонстрував його потерпілій, яка перебувала в обмеженому просторі, оскільки вихід з будинку був загороджений, даючи останній реальні підстави побоюватися у здійсненні такої погрози.

В результаті вищевказаних дій, потерпіла сприйняла погрози вбивством, як реальні і відчуваючи загрозу своєму життю, попросила сина заховати ніж та відпустити її , після чого звернулася в поліцію за допомогою.

На суді кривдник провину визнав.

Враховуючи всі обставини і звернення, суд визнав чоловіка винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 126-1 КК України, тобто в умисному систематичному вчиненні психологічного насильства щодо іншої особи, з якою винний перебуває у сімейних відносинах, що призводить до психологічних страждань, погіршення якості життя потерпілої особи.

Суд ухвалив призначити обвинуваченому покарання у виді 1 (одного) року пробаційного нагляду.  

вирокдомашнє насилля