Несподівані страви на Спаса готують тернополянам ресторатори
Книдлики, бургери з яблуками і маком, журик та бігус, пампушки з конопляним насінням, паляниці з медом та печеня по-грузинськи чекатиме тернополян на Галицькій дефіляді, яку проведуть 20-21 серпня. Приурочили фестиваль до свята Спаса. Змінили цього разу і місце локації - дефіляда відбудеться у ресторані «Хутір».
- Зможемо нагодувати до трьох тисяч чоловік, - каже один з рестораторів Ігор Мамус. – Ресторан «Хутір» відкрили на свято Спаса – 48 років тому. Отож матимемо подвійну нагоду для святкування.
На території ресторану облаштовують сцену, де виступатимуть гурти. У подальшому це буде місцем проведення інших подій Тернополя, які перенесуть із парку Шевченка.
- Зустрічатимемо гостей о 16:00 з троїстими музиками зі Скалату, - каже власник «Хутора» Петро Литвин. – Вхід безкоштовний. Добратись до нас можна теплоходом. Безкоштовні квитки на нього роздаватимуть на набережній біля причалу.
Гості свята зможуть відвідати виставку дідухів, килимів, живописних робіт. Також для них будуть дефілювати у борщівських сорочках з колекції пана Гросуляка (о 20 год, - прим. авт.). Для дітей діятиме ігровий майданчик.
[embed]https://www.youtube.com/watch?v=ZjNRnefQ4ls&feature=youtu.be[/embed]Музичний фон зроблять львівські гурти «Гримить» та «Гич-оркестр» ,а також музики з Бережан , Ігровиці та Настасова.
Окрім ресторану «Хутір», частуватимуть гостей заклади - «Коза», «Старий млин», «Тернопільська кнайпа», «Чумацький шлях», «Заратустра» та інші.