Передноворічне нахабство: головний символ країни-агресора нагадав про себе у продуктових магазинах Тернополя (фото)

Перед Новим роком у продовольчих магазинах обласного центру зявилися плавлені сирки із кремлівською символікою

 - Оце, Боже, дожилися! Щоб на Новий рік та перед Різдвом отаку гидоту пропонували?! – дідок із поліетиленовим пакетом в продуктовому магазині на «Східному» показує на вітрину. Там – ряд плавлених сирків з етикеткою, де на тлі кремлівських веж – напис «Російський».

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

- А что вам не нравится? Сыр как сыр. Он во все времена был «российским» таким и останется. Не хотите – не берите и все, нечего здесь ворчать, - майже ровесниця старенького, жінка у махеровому береті і поточеній міллю благенькій шубці поквапливо закидує п’ять сирків в клітчасту сумку, прив’язану шнурівками до «кравчучки». Руки, вкриті пігментними плямами, із тьмяною широкою обручкою на вказівному пальці, трясуться, коли жінка розраховується із продавчинею.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

- Та я нічого не маю проти цього сирка, я його так само люблю. Але як то таке зробити – наліпити москальську етикетку із Кремлем на сирок? І то в такий час! Нехай би там в Москві сирки із зображенням Софії Київської чи театру у Львові були, то напевно, вже би розтрощили б такий магазин. А  у нас нічого – і «Докторська», і «Останкінська», і «Московська», та ще й «Совєтськоє» й «Сібірськіє пельмені» - ніяк не можемо все це забути й назвати своїм, українським, - говорить чоловік, поволеньки йдучи на вихід з магазину.

…Біля сміттєвої урни він зупинився, витягнув із сумки плавлений сирок, акуратно відірвав етикетку із кремлівськими вежами й кинув її туди, де змішались заслинені недопалки, використані салфетки, зіжм’якані сигаретні пачки та інший непотріб…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Фото автора

СкандалФотоТернопільмагазинплавлений сирокКремлівський напис