Переселенців у Тернополі навчають української мови (відео)

Переселенці у Тернополі можуть безкоштовно вивчити українську мову. Курси для внутрішньо переміщених осіб працюють уже місяць. До групи ще можна долучатися. Заняття відбуваються щонеділі о 16:30 в приміщенні «Просвіти» на вулиці Кардинала Йосипа Сліпого, 3.
Любов Глушкова приїхала у Тернопіль у березні цього року. Пригадує російських військових, ворожу техніку, безкінечні постріли і вибухи. У Тернополі, каже, її прийняли добре. Жінка не відчувала дискомфорту, спілкуючись російською. Однак, коли почула про безкоштовні курси української мови, не зволікала і відразу почала відвідувати заняття. 
Курси української мови – всеукраїнська ініціатива, спільний проект товариства «Просвіта» і громадської організації «Український світ», інформує ТТБ
Навчає на курсах доцент ТНТУ Наталія Гавдида. Кожного тижня готує тематичні заняття для того, щоб учасники групи вивчали не лише мову, а й українську культуру та історію.
Кредо курсів – «навчи сусіда розмовляти українською мовою». Організатори вважають, дуже важливо зараз масово вивчати рідну мову, адже це один із основних засобів ідентифікації народу, який століттями намагалися знищити.